Særligt for 7.-9. kl.
M- og F-dage
M-dage
Der placeres et antal motionseftermiddage jævnt fordelt hen over skoleåret. M-eftermiddagene ligger typisk i tidsrummet fra kl. 12- ca. 14.30.
Til M-dage er der mulighed for at gå i dybden med særlige discipliner indenfor idræt – herunder kajak, duathlon, fitness mm. Dagene planlægges årgangsvis og med de lærere, der normalt er tilknyttet årgangens idræt. I enkelte tilfælde er der gæstelærer.
F-dage
Der placeres et antal fagformiddage jævnt fordelt hen over skoleåret. Fagformiddagene ligger typisk i tidsrummet fra kl. 8-11.30. Her kan forskellige fag byde ind med emner, der kan arbejdes med i 4 lektioner. Dagene planlægges årgangsvis og med de lærere, der normalt er tilknyttet årgangen. I enkelte tilfælde er der gæstelærer.
Realexplorer
I 9.klasse kan eleverne vælge mellem forskellige praktisk-musisk-kreative fag, og de skal alle have et to-timers valgfag i et halvt år.
Et af de mulige valgfag i 9.kl. er Realexplorer, hvor eleverne sammen med to af skolens lærere tager på en hel uges friluftstur, hvor eleverne bor i shelters, laver mad over bål og har en masse forskellige friluftsaktivteter som fx kajaksejlads, klatring, m.v.
EUV – erhvervs- og uddannelsesvejledning
Haderslev Realskole følger Haderslev Kommunes sammenhængende plan for skole- og vejledningsindsatser og har adgang til de samme vejledningsaktiviteter som eleverne på Haderslev Kommunes folkeskoler – fx kollektiv vejledning, introduktionskurser, brobygning, praktik, job- og karrieremesse, Edison, Skills, m.v.
Skolen har sin egen erhvervs- og uddannelsesvejleder tilknyttet, der løbende er i dialog med skolens lærere i overbygningen omkring skole- og vejledningsindsatser – og med særligt fokus på de elever, der har behov for en særlig skole- og vejledningsindsats. Erhvervs- og uddannelsesvejlederen deltager på forældremøder i overbygningen samt i klassekonferencer om de enkelte elever i klasserne.
Fagligt SKUB
Vi udbyder SKUB i Dansk, Matematik og Engelsk til de elever, der har behov for et fagligt boost i et eller flere af de tre fag. Faglærerne udpeger de elever, som har behov for et SKUB og har et samarbejde med SKUB-læreren i forhold til indsatsområder. Det er typisk små hold, hvor der er god tid til at hjælpe den enkelte elev med de faglige udfordringer, de har.
Folkeskolens prøver i 8.-9.kl.
Haderslev Realskole følger folkeskolens prøver, og eleverne på skolen aflægger derfor de samme skriftlige og mundtlige prøver som i folkeskolen.
8.kl.
Eleverne aflægger prøve i deres valgfag (billedkunst, musik, håndværk og design samt madkundskab)
9.kl.
Eleverne aflægger prøve i flg. fag:
Bundne (obligatoriske) prøvefag
Dansk skriftlig fremstilling
Dansk – Læsning og retskrivning
Dansk – mundtlig prøve (prøveform A eller B)
Matematik – matematik med og uden hjælpemidler
Naturfagsprøven – fælles prøve i fysik/kemi, biologi og geografi
Engelsk – mundtlig prøve
Udtræksfag – der udtrækkes hvert år 2 fag pr. klasse (1 humanistisk og 1 naturvidenskabeligt)
Mulige humanistiske fag
Engelsk – skriftlig prøve
Tysk – skriftlig prøve
Tysk – mundtlig prøve
Historie – mundtlig prøve
Samfundsfag – mundtlig prøve
Kristendomskundskab – mundtlig prøve
Mulige naturvidenskabelige fag
Matematik – mundtlig prøve
Idræt – praktisk mundtlig prøve
Biologi – skriftlig digital prøve
Geografi – skriftlig digital prøve
Fysik/kemi – skriftlig digital prøve
Terminsprøver
Haderslev Realskole afvikler hvert år i januar (uge 3) skriftlige terminsprøver for 9. klasserne i følgende prøvefag:
Dansk skriftlig fremstilling samt dansk – læsning og retskrivning
Matematik – med og uden hjælpemidler
Engelsk – skriftlig prøve
Tysk – skriftlig prøve